Theaterdocent


Ik geef theaterlessen aan zowel beginnende als gevorderde spelers. Ik heb een voorliefde voor het werken met tekst. Vanuit mijn brede belangstelling voor de Nederlandse taal, psychologie, theater, beeldende kunst en muziek, koos ik ervoor om de Pedagogische Academie te volgen. Hierna richtte ik me op het vak waar al deze interesses bij elkaar komen: de docent/regie opleiding aan de Toneelacademie in Maastricht. Het vak leren, scheppen, eindeloos spelen en proberen. Geploeter en genieten.

Ik werk als docent bij Hogeschool voor de Kunsten Artez in Arnhem (opleiding voor docent theater) en heb jarenlang gewerkt bij De Lindenberg, Huis voor de Kunsten. Daarnaast geef ik met regelmaat workshops bij theatergroepen. Verder doe ik aan individuele begeleiding: ik kan je helpen met de voorbereiding op een auditie of een rol.

Ik geniet ervan om mensen iets te leren, een steun in de rug te geven, een vonk vol passie mee te geven. Ruimte laten voor individualiteit, de kracht waarderen, benadrukken wat goed gaat. Met elkaar zoeken naar momenten die intens en mooi zijn.

Ik blijf me doorlopend scholen: door het werken in de praktijk, het volgen van workshops en het lezen van boeken en publicaties. Om enige orde in de veelheid te scheppen heb ik een systematiek ontwikkeld die leidde tot een waaier met speltechnieken: ‘De anatomie van de acteur’. Aan de hand van het model wat ik gebruik is het mogelijk om snel een analyse te maken van datgene wat de acteur doet.
Wilt u meer informatie over mijn werk als theaterdocent bekijk dan de pagina met werkervaring. Deze opent in een nieuw venster >>