Regisseur


Ik regisseer vanaf mijn afstuderen in 1992. Eerst chaos creëren, mogelijkheden onderzoeken, verdwalen. Dan ordenen, structureren, verbanden leggen. En tot slot stileren, fijn slijpen: messcherp maken. Ik vind het een vervullend en tegelijkertijd kwellend spannend proces.

Theaterregie


Enerzijds voel ik me een ambachtsman, anderzijds een kunstenaar in die zin dat ik bij momenten geen idee heb waar ideeën en voorkeuren vandaan komen. Logica en ongerijmdheid, structuur en chaos, ruimte en beknelling. In het maakproces dirigeer ik die krachten net zolang tot er iets ontstaat wat vorm en zeggingskracht heeft.

Elke keer weer stap ik in zo’n magnifiek en afgrijselijk project. En elke keer geniet ik er van. Het vervult me met vreugde als er een voorstelling is die de interactie met het publiek aangaat.

Filmregie

Ik regisseer bedrijfsfilms. Daar is een heldere geest voor nodig, want er komt een hoop bij kijken. Gelukkig werk je bij film in een team, die optelsom is noodzakelijk want de filmwereld heeft een hoge standaard gecreëerd. We zien in een seconde welke kwaliteit iets heeft. Samen staan we sterk.

Wat ik belangrijk vind bij een bedrijfsfilm is enerzijds de boodschap van de opdrachtgever. Die moet helder overkomen. Maar even belangrijk vind ik een bepaalde mate ven esthetiek, van een fraaie vormgeving en van een connectie met iets wezenlijks. Deze krachten versterken elkaar.

Ben je op zoek naar een partner voor een bedrijfsfilm, dan moeten we praten. Kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens het gesprek kan ik fragmenten tonen van eerdere projecten:

- Trainingsfilm voor de Bilthuysen
- Werving vrijwilligers voor Slachtofferhulp Nederland
- Trainingsfilm voor Slachtofferhulp Nederland
- Trainingsfilm voor Orbis (over fases van dementie)
- Trainingsfilm voor ING

Terug naar boven

Wilt u meer informatie over mijn werk als regisseur bekijk dan de pagina met werkervaring. Deze opent in een nieuw venster >>

Hieronder ziet u een aantal scènes uit door mij geregisseerde voorstellingen. Door op de afbeelding te klikken worden deze vergroot weergegeven.Filmregie voor Crux Creaties,